В. В. Скородинська – відданий помічник, одностайний науковець, дружина академіка В. П. Філатова (Ukrainian Journal of Ophthalmology, 2024)
У 2023 році виповнилося 160 років з дня заснування Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ – Женева, Швейцарія, 1863). Прагнучи полегшити долю поранених та хворих під час воєн й військових конфліктів як на полі бою, так і у шпиталях на територіях різних країн, у 1864 році представники 16 держав уклали Женевську конвенцію.