Изменение клинических показателей у пациентов с сухой формой возрастной дистрофии макулы (Ukrainian Journal of Ophthalmology, 2026)
Актуальність. ВДМ є частою причиною необоротної сліпоти у осіб літнього віку і відзначається високою поширеністю і схильністю до прогресування.Матеріал і методи. Вивчено порушення клінічних показників у 108 хворих із сухою формою вікової дегенерації макули.Результати. Гострота зору у пацієнтів основної групи склала 0,53±0,06, що було менше (р0,05). Сумарне поле зору — (518,0±0,3) град, що було нижче (р
Keywords: вікова дегенерація макули; клінічні показники