Изменения содержания фактора некроза опухоли-альфа при увеитах, осложненных воспалением зрительного нерва (Ukrainian Journal of Ophthalmology, 2026)
Метою роботи було вивчення вмісту фактора некрозу пухлини-альфа при увеїтах, ускладнених запаленням зорового нерва.Матеріал і методи. Проведено обстеження і лікування 132 пацієнтів. ФНП- ? визначався в сироватці крові імуноферментним методом.Результати. Було встановлено, що вміст ФНП-? при увеїті, ускладненому запаленням зорового нерва, був в 3,8рази вище, в порівнянні з контролем (р
Keywords: увеїт, ускладнений запаленням зорового нерва; фактор некрозу пухлини-альфа