Вступне слово (Ukrainian Journal of Ophthalmology, 2023)
Шановні колеги! Напередодні новорічних свят Ви тримаєте в руках або читаєте електронну версію заключного номеру «Офтальмологічного журналу» за 2023 рік.Цей рік був надважким, випробування дісталися на долю всіх нас. Але, наполеглива праця наших авторів та зацікавленість читачів дали змогу не лише підтримувати науковий рівень журналу у цей складний період, а й безперервно його підвищувати.Журнал зараз є єдиним офтальмологічним журналом України, який входить до рейтингу Scopus та цитується іноземними виданнями.На теперішній час «Офтальмологічний журнал»  повноцінно видається на англійській мові у електронному форматі, гармонічно вливаючись у сучасне динамічне інформаційне середовище. Завдяки постійній роботі із авторами, неухильно підвищується наукова якість представлених у журналі матеріалів, що привертає до нього увагу іноземних авторів та міжнародних організацій.В наступному році колектив редакції щиро бажає насамперед миру! Бажаємо всім нам перемоги! Бажаємо наукових досягнень, творчого натхнення та нових вершин!А ми, редакція, зі свого боку докладемо ще більших зусиль по відбору, обробці та публікації якісного та корисного наукового та практичного матеріалу, вдосконаленню роботи із авторами та міжнародному співробітництву.Щиро дякуємо нашим авторам, які незважаючи на складне і тяжке сьогодення, продовжують працювати і публікують на сторінках нашого журналу результати своїх наукових досліджень та цікаві практичні результати лікарської роботи.Також, всім колективом редакції хочемо подякувати нашим любим рецензентам. Без вас наша робота була б неможлива!Вітаємо Всіх з Різдвом Христовим та Новорічними Святами! Бажаємо  Миру, злагоди та здійснення бажань!