Пам'яті професора Сергієнко Миколи Марковича (Ukrainian Journal of Ophthalmology, 2026)
З великим сумом повідомляємо, що 29 червня 2017 року на 83 році пішов з життя видатний вчений, член-кореспондент Національної академії наук України та Національної академії медичних наук України, доктор медичних наук, професор, Заслужений діяч науки і техніки, Лауреат державної премії в галузі науки і техніки,  професор кафедри офтальмології Національної медичної академії післядипломної освіти імені П. Л. Шупика, віце-президент Асоціації офтальмологів, які займаються хірургічною практикою, відомий вчений не тільки в Україні, а і за кордоном.