Пучківська Надія Олександрівна (до 110-річчя з дня народження) (Ukrainian Journal of Ophthalmology, 2026)
Надія Олександрівна Пучківська, академік Національної академії наук і Національної медичної академії наук України, Академії медичних наук РФ, Міжнародної академії офтальмології, почесний член товариств офтальмологів і національних медичних академій наук багатьох країн, заслужений діяч науки і техніки, професор, доктор мед. наук, видатний вчений-офтальмолог і організатор охорони здоров'я, учениця академіка В. П. Філатова і багаторічний директор інституту його імені народилася 25 травня 1908 року.