«Пробіг наосліп» в підтримку Інституту очних хвороб і тканинної терапії ім. В. П. Філатова (Ukrainian Journal of Ophthalmology, 2025)
26 травня 2019 року в День Києва на Майдані Незалежності відбувся 27-й «Пробіг під каштанами». Пробіг є наймасштабнішим спортивно-благодійним заходом в Україні, який в цьому році об'єднав більше 20 000 учасників, в т.ч. 600 корпоративних команд.В цьому році, вперше за роки проведення Пробігу, відбувся новий старт «Пробіг наосліп» в підтримку Інституту очних хвороб і тканинної терапії ім. В.П.Філатова (м. Одеса). Учасники бігли парами, очі одного з учасників були закриті щільною пов’язкою, а інший міцно тримав його за руку, допомагаючи подолати дистанцію наосліп. Так учасники  намагались, хоча б на кілька хвилин, наблизитися до відчуттів незрячих людей і зрозуміти, як це – не бачити!А організатори – привернути увагу до Центру запобігання дитячої сліпоти, який заплановано відкрити  на базі  Інституту Філатова.