Особливості перебігу та лікування увеїтів, асоційованих з ювенільним ідіопатичним артритом у дітей (Ukrainian Journal of Ophthalmology, 2025)
Метою роботи було вивчення особливостей перебігу захворювання та стану надання офтальмологічної допомоги дітям з увеїтами, асоційованими з ювенільним ідіопатичним артритом (ЮІА).  Матеріал і методи. Проаналізовано результати спостереження 121 дитини з ЮІА у віці від 7 до 18 років. Увеїт діагностовано у 21 пацієнта (17,35%).  Результати. У 17 дітей з ЮІА-асоційованими увеїтами (80,95%) захворювання розпочалося до 6 років і середній вік початку захворювання складав 2,89±0,26 років, що менше, ніж у пацієнтів з ЮІА без увеїту (6,43±0,4 років, р
Keywords: увеїт; ювенільний ідіопатичний артрит