Внесок в офтальмологію та юриспруденцію родини Філатових-Гернетів: період становлення (Ukrainian Journal of Ophthalmology, 2025)
В роботі за допомогою бібліографічного методу розглянуто творчий шлях яскравих представників родини Філатових, видатних науковців в сфері офтальмології та юриспруденції – В.П. Філатова та М.М. Гернета. Показано, що на становлення творчої особистості суттєво вплинула родина вчених, їх батьки – П.Ф. Філатов та М.О. Гернет та інші представники цієї численної родини. Під час студій в Московському університеті молоді вчені показали свій талант, обдарованість, відданість науці, що дало їм змогу  продовжити свій творчий шлях.
Keywords: Філатов В.П.; Гернет М.М.; біографічний метод; творчий шлях; офтальмологія; юриспруденція