Філатовська палітра (Ukrainian Journal of Ophthalmology, 2025)
Нова рубрика «Філатовська палітра», сподіваємося, стане для читачів «Офтальмологічного журналу» джерелом цікавих знань, що будуть сприяти відкриттям дивовижних граней особистості Володимира Петровича Філатова, дозволять поринути в атмосферу взаємовідносин людей, які тим чи іншим чином впливали на формування лінії життя академіка. Віддаючи нашим попередникам-першопрохідцям данину шанування та найглибшої поваги, бачиться також необхідним та доцільним надання сторінок журналу для висвітлення обставин та подій, що стосуються й наших сучасників, які на шляху примноження наданих Богом талантів мають орієнтирами високі приклади представників Філатовського сузір’я.