Пам’яті професора Людмили Сергіївни Терентьєвої (Ukrainian Journal of Ophthalmology, 2025)
Людмила Сергіївна була однією з найкращих учениць академіків В. П. Філатова і Н. О. Пучковської і все своє життя намагалась розвивати і пропагувати ідеї і знання, які отримала від своїх вчителів, підтримувати і прищеплювати молодому поколінню основи Філатовської офтальмологічної школи, яку вони збудували. Також, як вчили її колись В. П. Філатов і Н. О. Пучковська, вона навчала молодих лікарів – майбутніх вчених бути патріотами вітчизняної офтальмології і часто повторювала слова свого вчителя академіка В. П. Філатова про те, що «шлях в науці тернистий, але немає нічого кращого за науку і правду», і необхідно допомагати самому безнадійному хворому, щоб він міг «побачити світ у всій красі різноманіття форм і кольорів».