Морфологічні зміни зорових нервів у пацієнтки з велетенською неоперованою аденомою гіпофіза (випадок з практики) (Ukrainian Journal of Ophthalmology, 2024)
У даній роботі описано летальний випадок пацієнтки з велетенською інвазивною інфра-ендо-супра-пара-ретроселярною неоперованою аденомою гіпофіза. У роботі наведено результати гістологічного дослідження зорових нервів, розглянуто механізми втрати зору при тривалій компресії хіазми та зорових нервів.
Keywords: гіпофіз; пухлини аденогіпофіза; компресійна оптична нейропатія; патогістологічні зміни; інвазивне поширення