(untitled) (Ukrainian Journal of Ophthalmology, 2026)
В експерименті на білих щурах проведені дослідження з вивчення вмісту малонового діальдегіду та дієнових кон’югатів в сітківці і плазмі крові при розвитку стрептозотоцинового діабету і застосуванні кверцетину і ліпоату. У цих умовах застосування досліджуваних препаратів значною мірою запобігало підвищенню проміжних продуктів ПОЛв сітківці і плазмі крові у всі терміни розвитку діабету. Застосування ліпоєвої кислоти більшою мірою зменшувало накопичення кінцевих продуктів ПОЛ в сітківці і крові тварин зі стрептозотоциновим діабетом в усі терміни спостереження в порівнянні з кверцетином.