(untitled) (Ukrainian Journal of Ophthalmology, 2025)
В роботі за допомогою бібліографічного методу розглянуто творчий шлях яскравих представників родини Філатових, видатних науковців в сфері офтальмології та юриспруденції – В.П. Філатова та М.М. Гернета. Показано, що на становлення творчої особистості суттєво вплинула родина вчених, їх батьки – П.Ф. Філатов та М.О. Гернет та інші представники цієї численної родини. Під час студій в Московському університеті молоді вчені показали свій талант, обдарованість, відданість науці, що дало їм змогу продовжити свій творчий шлях.