(untitled) (Ukrainian Journal of Ophthalmology, 2025)
Нова рубрика «Філатовська палітра», сподіваємося, стане для читачів «Офтальмологічного журналу» джерелом цікавих знань, що будуть сприяти відкриттям дивовижних граней особистості Володимира Петровича Філатова, дозволять поринути в атмосферу взаємовідносин людей, які тим чи іншим чином впливали на формування лінії життя академіка. Віддаючи нашим попередникам-першопрохідцям данину шанування та найглибшої поваги, бачиться також необхідним та доцільним надання сторінок журналу для висвітлення обставин та подій, що стосуються й наших сучасників, які на шляху примноження наданих Богом талантів мають орієнтирами високі приклади представників Філатовського сузір’я.