(untitled) (Ukrainian Journal of Ophthalmology, 2024)
За 20 років застосування інгібіторів фактору росту ендотелію судин (анти-VEGF препаратів) в офтальмології вдалося значно зменшити кількість випадків сліпоти внаслідок ексудативних захворювань сітківки. Однак незважаючи на досягнення останніх років, поточні результати анти-VEGFтерапії не завжди є оптимальними. Метою даного огляду наукових публікацій є висвітлення досягнень у розробці інгібіторів фактору росту ендотелію судин та визначення потенційних шляхів покращення результатів анти-VEGF терапії й подолання поточних проблем у лікуванні ексудативних захворювань сітківки.